Det gick så fort...

Jag hade alla intentioner att blogga igår efter barnmorskan men jag hade lite att processa så jag gjorde inte det...
Ingen fara på taket så sett, bebis mår prima. Vi var hos vår barnmorska Monika först som gjorde CTG och småpratade om allt möjligt (CTG är standard när man går på specialist, det är massa mer som man kollar och får reda på, ganska kul, speciellt när allt ser bra ut)

Man får både en liten sensor på magen som mäter barnets hjärtljud och en annan liten platta som känner av om man har några sammandragningar (men sammandragningar såg vi inte susen av) Typ en likadan manick man får inne på förlossningen för er som redan varit där! Allt såg bra ut och sen va det dax för Dr Mona och Ultraljud. Bebisen skötte sig och lät henne ta alla mått. Fostervattennivåerna låg alldeles normalt oxå. Sist vi var inne och gjorde UL för 2 veckor sen uppskattades bebis väga knappt 2,6 kg, vilket var ca -10% från normalkurvan. Igår va den bara lite drygt 2,6 kg vilket i denna veckan är ca -20% från kurvan. Både jag och Martin satt som fågelholkar och undrade om bebis verkligen inte växt på två veckor, tycker iaf att MAGEN gjort det. Men som Mona säger, detta är en u
ppskattning vi väger ju inte bebisen på riktigt och det kan diffa 1-3 hk. Dock när det är små bebisar brukar det stämma rätt bra.

Iaf så pratade Mona och Monika och hux flux blev det bestämt att på onsdag blir du igångsatt. Varsegoda, här får ni en tid, 7.30 på onsdag för att föda barn. WHAT! vad hände....fortfarande inte för att bebisen mår dåligt, allt ser bra och egentligen ganska normalt ut, men istället för att vänta över 2 helger till så får den komma ut nu så den får vägas på riktigt :) I vanliga fall är det ingen skillnad på den 25:e eller 27:e. Men nu är det så definitivt. Förut kunde det kaaaanske bli den 27:e eller t.om efter helgen den 2 mars......men nu är det mindre än en vecka kvar!

Fjärilar i magen minst sagt igår. Martin lugn som vanligt...har gett om fram till tisdag att freaka ut, sen får han bli sig själv igen! Nu känns ju chansen ganska liten att bebis ska vilja komma ut innan igångsättning. Men jag har ändå en bra känsla....det komemr gå bra, ingen förlossning är ju den andra lik! Så...det var den uppdateringen det! Idag har jag inga planer förutom att laga god mat och prata i telefon :D

kramkram
/T

Kommentarer

Anonym sa…
hej gumman! oj vad spännande det låter, ni får höra av er hur det går. kommer kika här varje dag nu :) saknar dig så!!

kram på er alla tre!!!
RvT sa…
Oj, vad roligt! Lycka till!!

Populära inlägg i den här bloggen

2015

4 år idag!