Hemma!

I måndags fick vi äntligen komma hem från BB vilket både var skönt och lite nervöst. Jag är fortfarande inte helt bra och har dessutom åkt på en hostig förkylning vilket inte känns skönt i snittet...

Första natten var hemsk eftersom vi fortfarande ger tjejerna ersättning på kopp. Amningen funkar oxå jättebra men de är ju så små och måste få i sig en viss mängd mat. Matningarna tog uppåt 2,5 timma (vilket betydde ca 1,5 timmes sömn innan det va dags igen) och så vaknade ju såklart Noah och undrade vad det var frågan om. Så han fick vara med uppe och se vad som hände på natten. Att ge mat på kopp är otroligt tidskrävande och dessutom blir det lätt mkt spill så det går åt massor av ombyten...och för oss blir det ju som bekant X2.

Igår på dan var BVC hemma hos oss, vår nya BVC Sköterska Lotta är heeelt underbar och go och gjorde vårt liv ungefär 1000 ggr lättare genom att säga typ: "Jag vet att jag går emot amnings"lagen" som speciellt BB går efter men jag tycker att ni ska mata med flaska istället för kopp. Ni måste ge såpass mkt nu till skillnad från vad man gör de första dygnen på BB och ni måste ju orka med era 3 små". Både jag och Martin kände en otrolig lättnad och vid nästa mål tog vi nappflaskan istället! Hela proceduren var avklarad på 1 timma och den här natten har varit betydligt mer harmonisk. Dessutom sov Noah i sin säng mycket längre! Så just nu känner vi att det funkar...! Min mjölkproduktion har verkligen kommit igång nu och tjejerna äter sig ganska mätta, men det är skönt att komplettera med ersättning ett tag till s att vi ser att den förut neråtgående kurvan fortsätter uppåt!

Nu sover alla 3 barnen och sen är det dags för lite försent julmys med min familj som kommer hit med mat och klappar! 

Ska även dra en vinnare i gissningstävlingen, Lena och Camilla hade ju gissat rätt på datum men ingen av dem trodde på 2 flickor så det får bli lottning om priset! Lovar att återkomma.

Kram på er!

Kommentarer

MemLin sa…
Grattis till tjejerna! Önskar er lycka till.

Här hemma tog vi själva beslutet med flaska andra eller tredje natten och vad skönt det var. Ångrar det inte en sekund. Dom blir nu fyra veckor och dom får fortfarande flaska efter varje amningstillfälle och vi hade aldrig orkat så länge med kopp.

/Lallan
Linda sa…
Å, va gott att ni är hemma :) Visst är det en lättnad när man kan skippa koppen och övergå till nappflaska, den tragglade vi med flitigt i ca. två veckor, helt i onödan dessutom eftersom amningen ändå aldrig fungerade ;) Söl och matningar som avlöste varandra, usch och fy! Helt klart rätt med nappflaskan :) Många kramar till hela familjen!

/Familjen Ljungberg

Populära inlägg i den här bloggen

2015

4 år idag!