koma....

Ja det känns lite som familjen Blom är lite i koma och det beror ju på (så som i många småbarnsfamiljer) att vi inte får sova på natten. Några jobbiga dagar som kändes tillfälliga blev till en månad....Sen har det varit några bra nätter in emellan men det är lixom inte tillräckligt. Det är inte tillräckligt för att Martin inte ska bli helt slutkörd på jobbet inte tillräckligt för att jag ska kunna vara en glad pigg fantasifull uthållig mamma på dagarna, inte tillräckligt för att Noah ska vara glad och pigg på dagarna och inte sova 3 timmar i sträck.

Eftersom Noah närmar sig året och det känns varje dag som att han lär sig och snappar upp nya saker så känns det som att vi verkligen nu behöver börja vara riktigt noga med rutiner, gränser osv. Så nu börjar "allvaret" vi kör en "lära sig somna själv" vecka. Jag vet att det är många som är emot metoden att inte ta upp barnet när det skriker på kvällen (jag har också varit en av dem). Men när ingenting fungerar och vi redan efter 2 nätter redan ser resultat så känns det som det är värt att prova för oss. Egentligen har aldrig själva somnandet varit problemet- så länge han somnat på eller bredvid oss- men han kan inte somna om själv. han sätter sig upp och vaknar till...och när det händer varenda timme flera veckor i rad så behöver vi försöka göra något, hur tufft det än är.

Någon som har erfarenhet eller bara lite pepp att dela med sig av!?! det är mycket uppskattat!
Nu ska vi klä på oss vinteroverallen och gå ut och mata våra fina hästar som går utanför vårt hus!!

Kommentarer

Linda sa…
så fick vi göra med Tilda- hon fick ligga själv i sin säng men vi satt på en stol precis utanför dörren så hon kunde se oss. skit tråkigt att bara sitta där men de funka! fast det är några riktigt tuffa kvällar... lycka till!
smurfenlina sa…
Tack Linda! Vi kör gå in var 5:e minut och prata lugnande så att han vet att vi är där!
Antis sa…
Peppar massor! När familjen går på knäna måste man göra något, helt rätt! En BEBIS måste ha sina behov uppfyllda så fort som möjligt, men inte en ettåring. När man får höra att man ska införa rutiner för att BARNET behöver oavbruten skön sömn för att utvecklas och växa bra - ja, då blir det lättare att vara strong! Det här fixar ni galant, självklart kommer det bli protester - men hur reagerar man inte själv infr förändringar? ;-) Lycka till! Kram!
Caroline sa…
Hejja hejja! Vi körde detta med J när hon var ca halvåret. Har funkat kanon sedan dess. Nätterna blev sååå mkt bättre och nattningarna smidigare. Dock sker ju återfall ibland med vakna nätter och jobiga nattningar. Men det har ofta en anledning. Hon kan ligga själv i sin säng och "prata" lite för sig själv och efter en stund har hon somnat. Mamma eller pappa kan surfa eller ngt under tiden ;) Haha, nä, men kör hårt. Det ÄR tufft, men det ger resultat. Du hör skillnad på när skriket är "jag är arg" och när det är "jag är ledsen nu och behöver dig mamma". Har du läst skriften om 5minutermestoden (av han som skapade den?). Jag har den om du vill låna. Dock ska man ju helst ha läst den innan man startar... Shit vad långt detta blev... Vill i alla fall önska LYCKA TIL! Kram!
smurfenlina sa…
Tack för peppningen godingar! vi är inne på 4:e natten nu och vi SER resultat JIPPIE!! Men det är ändå jobbigt eftersom han skriker lääänge, men inga tårar längre utan definitivt ilska! Skönt att höra fler som testat!

Carro: Ja vi fick broschyren av BVC!

kramar

Populära inlägg i den här bloggen

2015

4 år idag!